Forord

Ny kommuneplan gør hele kommunen attraktiv
Pilene peger de rigtige veje i Slagelse Kommune i de her år. Erhvervslivet vækster, vi bliver flere borgere, og turismen blomstrer. Kort sagt; vi er inde i en god udvikling, og med den nye kommuneplan skal vi sikre, at den udvikling fortsætter.

Det kræver, at vi fastholder, at vi er en attraktiv kommune og skaber rammerne herfor. Kun på den måde kan vi fortsat tiltrække nye borgere, virksomheder og arbejdspladser. Konkret betyder det, at vi skal kunne tilbyde det, der efterspørges, når virksomheder og potentielle tilflyttere henvender sig.

Det er netop det, vi sikrer med den nye kommuneplan. I Slagelse Megacenter har vi haft så stor succes med at tiltrække nye butikker, at vi nu nærmer os tidspunktet, hvor vi må melde alt udsolgt. Gode rammevilkår og beliggenheden tæt på motorvejen er attraktive for mange butikker. Derfor udpeger vi nu hele området hen til omfartsvejen til butikker, så vi kan ride videre på den positive bølge. På den anden side af motorvejen gør vi plads til virksomheder og store butikker i ”IKEA-størrelsen”, så vi kan udnytte motorvejens tiltrækningskraft fuldt ud.

På boligområdet skal vi kunne tilbyde noget for enhver smag. Derfor har vi udpeget nye områder til nybyggeri i Slagelse, Korsør, Skælskør og Kirke Stillinge, så vi har mulighed for at opfylde folks boligdrømme i alle hjørner af kommunen. Det vil tiltrække nye tilflyttere, som drømmer om at bo tæt på både by og natur.

De vil forhåbentlig også blive tiltrukket af, at de kommer til at bo i en kommune, der på sigt har en naturpark langs dobbeltkysten fra Bisserup til Skælskør.

Selvom vi er en kommune, som gerne vil udvikling og fremskridt, så skal vi anerkende, at vores historiske kulturmiljøer også har en værdi for bosætning, turisme og erhvervsliv. Derfor vil vi have fokus på de historiske miljøer, og hvordan de kan tænkes ind i både erhvervs- og turismeudviklingen i den kommende byrådsperiode.

Fra byrådets side har vi lagt os i selen for at understøtte den gode udvikling, vi er inde i.

På byrådets vegne

Borgmester Stén Knuth

Vil du vide mere

Retsinformation